Hvordan bruker jeg VG Eavis?

EAVISEN – SLIK BRUKER DU DEN

En ny og forbedret eAvis for nett
Vi har lansert en ny og forbedret versjon av eAvisen for nett.
Den nye versjonen tar i bruk ny teknologi, fungerer på flere forskjellige flater (web, nettbrett og mobil) og er raskere å bruke. Med den nye versjonen er det gjort enkelte endringer i måten du blar gjennom og søker etter tidligere utgaver.

En rask oversikt over den nye avisen
Nedenfor ser du en enkel oversikt for den nye eAvisen. Den er ganske lik som den forrige versjonen, men har enkelte nye valg og måter å navigere på. Illustrasjonen nedenfor gir et raskt overblikk. Les videre nedover for en beskrivelse av hver enkelt funksjon.

Slik blar du i avisen
Du kan bla mellom sidene i eAvisen ved å trykke på pilene som vises til høyre og venstre for avisen.

Bruk pilene på skjermen for å navigere
Bla til neste side
Bla til neste seksjon
Bla til forrige side
Bla til forrige seksjon
Du kan også bruke venstre og høyre piltast på tastaturet til å bla frem og tilbake i avisen

Slik leser du avisen
Du leser den nye eAvisen på samme måte som forrige versjon, men det er gjort enkelte endringer ved bruk av mus og styreplate.
Nedenfor ser du en enkel oversikt på hvordan du kan bruke musen til å navigere rundt.

Bruker du en styreflate eller en trykkfølsom skjerm fungerer denne på samme måte som for musen, men du bruker to fingre for å zoome inn og ut.

Tilgang til arkiv og søk
Den nye utgaven av eAvisen har innført en ny meny hvor alle mulighetene ligger. Menyen er designet for å ta liten plass når du ikke har behov for den, men gi rask tilgang når du ønsker tilgang til en funksjon. For å få tilgang til menyen, trykker du på ikonet med 3 linjer øverst i høyre hjørne av eAvisen. Når du klikker på denne kommer menyen frem i full versjon. Etter hvert som du blir kjent med menyen, kan du gå rett til ønsket funksjon uten å først åpne menyen.

Enkel forklaring til de forskjellige funksjonene
Med den nye eAvisen har du alle funksjonene du kjenner til. Under finner du en oversikt over hver funksjon.

Beskrivelse av funksjon
Fullskjermmodus eAvisen vil vises i fullskjerm og fylle hele skjermen
Sideoversikt Viser alle sider for denne utgaven i en enkel oversikt
Kalender Bla i arkivet, velg år, måned og dag for å se utgaven fra denne datoen
Søk Søk i denne utgaven eller hele arkivet

Navigasjonsguide En forenklet forklaring til hvordan du navigerer i avisen