Jeg blir belastet for abonnement på VG+ men jeg har aldri kjøpt VG+.

Av og til får vi henvendelser fra kunder som opplever å bli belastet for ett VG+ abonnement uten at de selv har ett aktivt abonnement på VG+. Dette kan skje fordi Schibsted bruker samme innlogging på alle tjenester. Dersom du eller noen andre som bruker samme datamaskin som deg har vært innlogget på for eksempel Finn.no, kan dette brukernavnet og passordet ha blitt lagret automatisk i nettleseren.

Når man gjennomfører et kjøp i en SPiD konto vil kortet bli knyttet til kontoen og kan dermed benyttes til å betale for andre tjenester som bruker SPiD slik som f. eks finn.no.

Kan det hende at abonnementet står på ett familiemedlem eller en venn? Kan det hende at noen du kjenner kanskje har lånt kortet ditt i forbindelse med en FINN annonse? Kanskje den personen har laget en annonse for deg der med ditt kort?

VG+ og Finn.no bruker samme logg inn og betalingsløsning (SPiD) og når en kjøper abonnement i VG+ så blir en spurt om en vil bruke kortet som er lagret på vedkommendes SPiD-konto, selv om dette kanskje er ett kort vedkommende lånte fra deg for å legge ut en annonse på finn.no. Sannsynligvis har ikke vedkommende lagt merke til til at det var ditt kort.

Hvis du kjenner deg igjen i beskrivelsen ovenfor og vet hvem som eventutelt har lånt kortet ditt, kan du ta kontakt med dem og be dem si opp abonnementet samt slette ditt kort fra sin profil, slik at det ikke gjentar seg.

For å slette betalingskort i SPID:

Logg inn i SPID i f.eks VG+
Klikk på "SPID" ikonet øverst på siden.
Klikk på "behandle betalingskort"
Slett betalingskortet

Hvis du ikke kjenner til noen som kan ha "lånt" kortet ditt kan du også ta kontakt med VG support og be oss om å spore transaksjonene med ditt bankkort.

I henvendelsen oppgir du da ditt bankkort nummer med de 6 første og 4 siste sifrene. Ettersom vi ikke har mulighet til å søke på det fullstendige kortnummeret er det ikke garantert at vi finner rett person, men vil gi deg svar om du kjenner til mulige treff.