Spørsmål om kommentarfelt

Hvorfor er det ikke kommentarfelt på alle artiklene?

I enkelte artikler velger journalistene å fjerne kommentarfeltet av hensyn til personene eller kildene som fremstår i artikkelen.

 

Hvorfor må jeg kommentere med fullt navn?

Debatt er bra, og denne muligheten til toveiskommunikasjon med våre lesere er viktig. Kommentarfelt krever en større overvåking og tilstedeværelse av journalistene selv og våre moderatorer. Dessverre er det mulig at diskusjoner i kommentarfeltet kan gli over til mobbing og hets av enkeltpersoner. Vi har derfor gått over til at man må bruke fullt navn gjennom Facebook Comments. Det er med på å holde en saklig tone.

 

VGs retningslinjer for kommentarfeltene:

“Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på VG Nett. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver.”

 

Hvorfor kan jeg ikke se kommentarfeltet om natten?

Vi har valgt å bare å åpne kommentarfelt mellom klokken 7 og midnatt. Når vi stenger kommentarfeltene er det dessverre ingen funksjon som lar oss vise kommentarene som ble lagt inn mellom klokken 7 og midnatt uten å samtidig la kommentarfeltet være åpent.

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse